СПЕЦИАЛНА СЕЛЕКЦИЯ ОТ РОДНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

Българската традиция се ражда от българската земя и от умелите ръце на хората. Родната кухня – също. В нея откриваме богатството на регионите.

Близо десетилетие събираме за теб любими родни вкусове под една стряха.


ПРОДУКТИ НА ФОКУС



При нас ще откриеш суровосушени специалитети с европейски сертификат за традиционна храна ХТСТ (Храна с традиционно специфичен характер), като Филе Елена от Благоевград, Роле Трапезица от София, Панагюрска луканка от Благоевград и още месни изкушения за твоята трапеза, приготвени по автентични българки рецепти.



Традиционната закуска у нас е просто немислима без уханна баница с богата плънка и хрупкава коричка. Тя ни връща вкуса от детството, приготвена с български продукти, като кисело мляко и краве сирене от 100% българско сурово мляко, с европейски сертификат ЗНП (Защитено наименование за произход) от село Ведраре и фини точени кори от Ямбол.



И понеже всяка сутрин баница не може, намажи филийка с едросмляна лютеница от Горнотракийската низина или избери от разнообразните ни сладка със 100% български плодове. Съчетай любимата закуска с чаша горещ натурален Мурсалски чай или друг билков букет по избор, подсладен със 100% български пчелен мед от Пловдив, за още по-наситен и богат вкус. А наред с традиционните предложения, изненадай сетивата си и с нещо неочаквано - като български чипс от лимец с шарена сол от село Иново или самардала от Пловдив за любимите ти бурканчета с подправки в кухнята.




От векове виното заема почетно място не само на трапезата ни, но и в българските обредни традиции и обичаи. При нас ще откриеш разнообразие от регионални вина, сред които и специалната ни селекция, родена от български лозови масиви в Тракийската низина, със сертификат за защитено географско указание (ЗГУ) - Совиньон Блан с аромат на цитрусови плодове и деликатни билкови нюанси, елегантно, ефирно и свежо Розе и вино с рубиненочервен цвят от Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран.

Наслади се на тези и още много родни специалитети от различни краища на страната ни, произведени с внимание и грижа, по традиционни български рецепти.